Påske som backpacker

Så blev det endelig påskeferie og vi et sluppet ud af storbyen il og jag. Jeg er på roadtrip med det danske kærestepar (Nick og Henriette), hvor vi fredag besøgte Hobbiton, som et det film set, der viser hobbitbyen fra Rigenes Herre og Hobbitten filmene. Det var en fantastisk smuk landsby! Vi kom på en guidet tur rundt og se husene og hørte om hvor i filmene de forskellige landskaber har været brugt. Selvom jeg kun har set filmene hver især en enkelt gang, kunne jeg uden problem se scenerne for mig i den her flotte kulisse. Sidste stop på rundturen var Green Dragon, som er Hobbitons bar. Her fik vi drikke som kun fandtes på dette sted; Ginger ale, Æble cider og en anden lys øl jeg ikke husker navnet på. De smagte rigtig godt ;-) 



Godt er par timers kørsel senere ankom vi til Taupo. Taupos største attraktion er deres kæmpe, kæmpe store sø, der rækker ligeså langt som øjet kan se. Den skulle vi selvfølgelig se som det første. 

Og herefter udforskede vi byen kort inden  regnbyerne ankom.


Påske er tydeligvis en stor ting for newzealændere. Endda så stor at det er så synd for restaurant medarbejdere
at de skal arbejde på en helligdag, at de topper regningen med 15%.. Alt andet er helt lukket hele dagen. Den regel gad jeg godt tage med hjem til mig fritids-restaurantliv ;-)

Lørdag hikede vi til Haka Falls, som skulle være et rigtig stort og smukt vandfald. I virkeligheden var der måske mere en bæk med meget vand i, men jeg nød hiken, som varede en times tid hver vej i omgivelser af skov og en slags flod. Gåturen mundede ud i et Hot thermal bath, hvor vandet fra en ikke-aktiv vulkan mødes med vandet fra den kolde flod. Vandet fra bjergene var virkelig varmt! Omkring 38-42 grader og overgangen var helt tydelig. Det var dejligt med lidt spa tid efter gåturen.

Søndag bød heldigvis på skønt og rimelig skyfrit vejr. Derfor tog vi en tur ud og springe faldskærm over Taupo ;-)

På vejen til Rotorua kørte vi forbi en geotermisk park, der var en masse søer med vand fra den vulkanske undergrund i form af boblende mudderpøle, champagne pools, gejsere og andre søer med højt indhold af forskellige mineraler, der farvede søerne. 



Søndag aften ankom vi til Rotorua, hvor aftenen stod på burgere, pool og bordtennis med nogle af de andre beboere. Det var virkelig en hyggelig aften. 

Mandag gik turen hjem, men inden da besøgte vi en lokal maori landsby med et så langt navn at de bare griner lidt af os og siger vi kan kalde den whaka. Vi blev vist rundt i den geotermiske by fuld af kogende søer. Vi blev fortalt hvordan  de lokale udnyttede deres geotermiske undergrund til blandt andet madlavning og badning. Grøntsager bliver fx tilberedt i et net, der sænkes ned i den kogende sø i 15-30 minutter og de smagte fantastisk! Kød blive røget i en kasse. De lokale bader også i det varme vand fra kilderne som er varmere end ens kropstemperatur. Faktisk så varmt, at selve "gulvet" var opvarmet. Derudover så vi også gejsere i udbrud og den lokale haka dans som drengene på maori weekenden også udførte. 

Mandag aften var vi igen tilbage til Auckland og tager hul på nogle hårdere uger med skoler. Det spidser til, da midterm semester tests er om et par uger og de tæller 20-30% af den endelige karakter.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dykning i Rødehavet

Doha

Patong, Phuket