Kinabatangan river og Gomantong caves

Lørdag eftermiddag ankom vi til Kinabatangan Nature Lodge. Lodgen var beliggende i selve regnskoven og det krævede lige en kort sejltur i silende regnvejr med al vores bagage. Så fik vi da rigtig mærket til REGNskoven. Vi blev indlogeret i en fin lille træhytte i rigtig jungle stil. Fra lodgen tog vi på forskellige ture for af spotte regnskovens dyr. Vi var med på to cruises - et eftermiddagen efter vi kom og et ved solopgang dagen efter. Ind imellem tog vi med på en Night Walk gennem regnskoven omkring lodgen. Om natten er alle lyde i regnskoven forstærket og der opstår en særlig spænding når vi lyser rundt med vores lommelygter og pludselig spotter et dyr. Det var nok den her tur jeg havde glædet mig allermest til på hele vores rejse og mine forventninger blev i den grad indfriet! På en og samme dag på vi orangutanger, sun bears, næseaber, marraccai aber, hornbill fugle, en vild gris, blue flyfisher, kingfisher, silver og red leaf eater aber, tree line edderkop (giftig), skorpioner, kattedyr og en masse andre kryb og fugle. 









Herefter gik turen mod Gomantong grotterne, som var et helt system af limestone formationer. Grotterne er verdenskendte for særlige fugles reder. De bygger nemlig kun deres specielle reder inde i disse grotter. Rederne høstes to gange årligt, hvorefter fuglene bare laver en ny, for disse er utroligt mange penge værd i Kina, hvor man mener af rederne har en medicinsk effekt (på trods af at det er modbevist). Derfor overvåges rederne også i døgndrift for at der ikke kommer ubudne gæster. To huse er placeret ovenpå grotterne med en familie som beboere. Deres opgave er at holde øje med aktivitet udenfor grotterne. De kommer stort set aldrig ned derfra og har ingen elektricitet, så de får fragtet varer op til dem med et langt reb. Inde i grotterne er der ydermere tre små hytter, som alle er besat hele natten. Udover de særlige fuglerede i grotterne var der også et utal af flagermus og kakerlakker. Vi så desuden et væld af forskelligt kryb og kravl på vejen og derinde. Mellem Christina og jeg var der vidst delte meninger om hvorvidt det var fedt ;-) 






Efter grotterne blev vi sat af en lille lokal by for at vente på bussen til Semporna. Vi fandt hurtigt ud af at der var tre timer til næste bus og vi ikke havde ret mange penge. Banken var godt en times gåtur væk og det var altså lige nok når det var i middagsolen og vi havde bagage med. Vi forsøgte os forskellige steder at betale med kort, men uden held. De var altså virkelig lokalt. Vi hørte desuden at bussen kostede omkring 45 RM per mand (svarende til ca. 68 kr for 4 timers tur) og vi havde 101,5 RM tilbage. Vi turde derfor kun at bruge de 1,5 RM på en stor vand og måtte droppe frokosten. Det var et held, for det viste sig at bus anden ville have 100 RM i alt for at tage os med! I de tre timer sad vi på en trappesten ved siden af et minimarket, som var byens eneste sted med skygge. Der var fuld af myrer og en rendesten fuld af affald ved siden af. På den anden side skulle vi alligevel tit holde øje med bussen for den kunne nemt komme forbi +/- en halv time. Kort inden bussen kom, sad jeg og halvsov lidt, mens Christina holdt øje med bussen. Jeg vågnede af noget puslen mede i affaldet og får øjenkontakt med en 2 meter lang veran få meter fra mig! Jeg blev helt forvirret over min træthed, varmen og at opleve veranen (som klart var på min bucketlist) at det først går et øjeblik før det går op for mig, af de jo er farlige. Jeg farer lidt for hurtigt op, så den løber væk. Christina nåede heldigvis også at se den inden den var helt væk. Vi nåede desværre ikke at få et billede, men billedet i mit hoved af den vil være der forevigt! 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dykning i Rødehavet

Doha

Patong, Phuket