Mabul Island

Det krævede en fire timers bustur at nå fra komodo veranen in the middle of nowhere til at nå til Semporna hvor vi skulle overnatte inden turen gik mod Mabaul. Busturen var i sig selv også lidt af en oplevelse. Den var fuld af lokale og de fleste så ud som om de aldrig havde set et blegt ansigt som vores før. Vi fik endda nogle små beundrere, da alle børnene ikke kunne lade være med at kigge og smile til os ;-) Hver gang bussen stoppede kom der endnu en flok børn ind med hænderne fulde af poser vand og chips, som de gladeligt lige gjorde en opmærksom på ved at smække chipsene i hovedet af en - bogstaveligt talt ;-) Vi ankom endelig til Semporna søndag aften. Denne by var mindst ligeså primitiv som den sidste og man kunne kun betale kontant overalt. Nede på havnen var der dog en del hostels og underlige restauranter, da mange dykkere lige tager en nat her inden de skal ud på øerne. Vores hostel var rigtig fint og lå lige overfor dykkerbiksen. Til aftensmad jagede vi noget decent, men det var svært! Vi stødte på en masse seafood restauranter, hvor der var "friskfanget" fisk i akvarier. Dog var hummerne i 1,5 liters plastisk plaster, krabberne bundet med et par stykker plastik og så kunne der ikke være en eneste fisk mere i hvert akvarie. Det tiltrak kinesere i stor stil, da man jo selv kunne vælge sin fisk eller hummer, men for en dansker med biolog briller som mig, kunne jeg simpelthen ikke bære at støtte en biks som denne. Christina var heldigvis enig og vi fandt os en burger og smoothie i stedet! 





Mandag morgen tog vi båden direkte ud til Mabul. Det mest fantastiske ved dette sted er at alle sites egentlig ikke var mere end 10 minutters sejlads fra vores resort på selve øen. Vi startede derfor med et dyk, kom tilbage og fik drikke, et dyk, kom tilbage for frokost, et dyk og tilbage til aftensmad. Det var nogle fantastiske dyk med masser af koraller og fisk. Hver at nævne er især havskildpadder, havslanger, dragefisk, kuglefisk, blæksprutter og rokker. 







Selve resortet var helt fantastisk i ægte Caribien-stil. Hvid sandstrand, krystalklart blåt hav og træhytter. Vi boede dog på et dorm med 6 andre mennesker fra rundt om i verden. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dykning i Rødehavet

Doha

Patong, Phuket