Khao Sok

MADS' TAKEOVER

Vi ankom til Riverside Cottage sent om aftenen. En lille oase i nationalparken Khao Sok. Det var ren luksus jungle og slet ikke at sammenligne med hvad vi lige havde oplevet i Khao Yai. Riverside Cottage bestod af hytter, som var hævet over jorden og med gangbroer mellem. Vi blev indlogeret på en hytte med udsigt udover floden. Vi kunne dog ikke se floden da det allerede var mørkt da vi ankom, så vi hyggede med snacks, drinks og en omgang Skipbo i stedet.
Dagen efter fik vi lov at sove længe. Vi havde bestilt kanotur som først skulle starte kl 08:30. Ren luksus efter at være stået op ca kl 6 de sidste par dage.





Efter en god morgenmad blev vi kørt lidt længere op af floden hvorfra turen skulle starte. Det blev en skøn tur hvor vi fik lov at se mange aber samt en enkelt slange. Dog ikke konge kobra. Udover det fik vi varm kaffe og the lavet på jungle-style.




Efter kanoturen havde vi bestilt elefant experience, hvor vi skulle lave foder og bade en elefant. Vi blev kørt til farmen hvor vi blev taget imod af Top og hans elefant Samboo på 54 år. Top fortalte at Samboo var blevet pensioneret efter at have arbejdet med skovbrug og efterfølgende trekking. Samboo havde hørt til familien længe og Tops forældre havde inden ham brugt Samboo til trekking.

Vi startede med at få lov at hilse på Samboo, som med hans 4 tons ikke var helt lille. Herefter stod den på tilberedning af foder til ham. Protein kugler som bestod af bananer, græskar og ris, der skulle skæres ud og steges på en varm pande. Mens blandingen stod og kølede af fik vi lov at fodre Samboo med bananer, hvilket han var stor fan af. Herefter skulle vi plante en bambus spirer til fremtidig foder til Samboo.
Samboo holdte nøje øje med os mens vi lavede proteinkugler færdige, så han var helt klar på hovedretten.


Nu var der dømt elefant badning. Der var lavet en fin lille sø tæt ved farmen. Det var en helt speciel oplevelse at få lov at være så tæt på så stort et dyr. Man kunne mærke Samboo var godt tilfreds med at blive badet og vi havde det sjovt med det.
Samboo levede og gik frit på gården og kunne gå når som helst han havde lyst. Hvilket vi syntes var en ok måde på det modsat elefanterne u Ayutthaya. Det er da heller ikke det værste otium at se frem til efter et arbejdsliv sådan at blive fodret og badet og så ellers bare passe sig selv.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dykning i Rødehavet

Doha

Hola Ecuador