Cotococha Lodge

I Cotococha lodge blev vi vist til vores værelse af en af receptionisterne. Og hvilket syn! Et ægte luksus-junglehytte med udsigt til både amazonas floden og regnskoven! Sammenlignet med den junglehytte jeg var vant til i Peru, er dette måske hverken så jungle-agtigt eller primitivt, men hold da op hvor er det lækkert og luksus alligevel! Udsigt til Amazonas floden, tre retters menu 3 gange om dagen, gratis (rigtigt) vand og et personale der elsker at fortælle jokes og underlige facts. Det da lige os! Den ene gut er en ung fyr, som er lidt genert, men samtidig rigtigt nysgerrig i vores kultur og vores rejse. Og så laver han gode cocktails! Den anden er en lidt ældre mand, som altid venter pænt på at vi er færdige med at tale, så han kan stikke en joke eller en fact op ad ærmet. Og så har han tydeligvis en forkærlighed for Justin Bieber, selvom han sagde han ikke brød sig om ham (ligesom os) vidste han alligevel at han brugte en million om dagen og alt om alle skandalerne. Det havde han set i tv ;-) men super flinke og underholdende fyre! Udover os var der to lidt ældre tyske piger, et ældre engelsk par og en stor engelsk familie.
Efter en rigtig god nattesøvn og morgenmad (yoghurt, cornflakes, røræg, brød og juice), blev vi hentet af vores guide. Vi sejlede og vandrede i cirka en time for at nå til et utrolig flot vandfald inde i ‘junglen’. Efter en god svømmetur heri vandrede vi tilbage, hvor vi smagte en kakao frugt – mums! På floden tog vi en badering tilbage på lodgen ;-) Det var den fedeste og samtidig mest afslappende og vilde oplevelse! En 25 minutters dasen ned af Amazonas i en badering – yes! Da vi kom tilbage til lodgen var den nybyggede pool tilfældigvis lige blevet åbnet for første gang! Og indvies, det skulle den da og det blev den godt og grundigt!
Efter tre rettere frokost sejlede vi igen for at se en lokal dame finde guld! Hun gravede i sten og puttede det på en stor tallerken, hvor hun vaskede stenene og sandet væk i vand. Hver gang hun gjorde det var der et lille stykke guld tilbage. Efter 25 gange ville hun have 1 gram og tjent 35 dollars – svarende til 175 danske kroner. Vildt!
Vi blev mødt af resten af folket fra hendes lille landsby, som viste os hvordan de kunne lave mad og øl af en og samme frugt, som de dyrkede. Vi blev vist hvordan de lavede flotte skåle af ler (og sådan en måtte jeg selvfølgelig også eje) og så prøvede vi at puste i et stort pusterør, som oprindeligt blev brugt til jagt. Hvis man var god, kunne man skyde 45 meter væk og ramme blandt andet aber og papegøjer.

Til aften fik vi igen tre retters, med krappe/kyllinge wrap til forret, fisk tilberedt i et blad samt kartofler og løgsalat til hovedret og is til dessert. Man skulle altså tro vi var endt det forkerte sted, men ingen klager ;-) Om aftenen tog vi med de to tyske piger samt AL personalet ud at kigge på alligatorer i mørket. Vi blev sat i en stor kano med en lommelygte og så skulle vi ellers bare ud og lede. Alligatorer så vi dog ikke, men vi hørte et slags vildsvin brøle gentagne gange lige på den anden side af et træ – det fik man nok lige kuldegysninger på en mørk aften midt på floden! Ellers så vi en masse flotte fugle og havde en hyggelig tur :-)
Lørdag tog vi med samme guide til den nærmeste landsby, for at se et ‘butterflyhouse’. Den lokale mand viste os flere stadier af flere forskellige sommerfugle. Det var spændende at se deres kubber – nogle lignede guld og sølv! Andre lignede et blad og alle blev til en eller anden sommerfugl. De dyrkede selv planter til huset hvor alle de levende sommerfugle var.
Herfra tog vi til et animal rescue center, som skulle være lignende det jeg arbejdede på i Peru. Vi blev vist rundt på centeret af en frivillig tysker, som faktisk ikke havde ret meget at sige om de forskellige dyr, selvom hun havde været der i 7 måneder. Heldigvis for os, havde jeg arbejdet med de samme dyr i Peru, så viste allerede en del om dem derfra. Det var et rigtig fint sted for dyrerne, men jeg er nu glad for at jeg var frivillig i Peru og ikke der ;-)
På vejen tilbage til lodgen, skulle der spises frokost og bades. Den medbragte frokost bestod af ris, bøf og salat. Nogle, havde hængt et torv op i et træ, så det var muligt at springe med torvet ud fra en 5 meter høj klippe og direkte ned i Amazonas floden! Så det gik stort set hele eftermiddagen med ;-) om aftenen lavede vi chokolade af ægte kakaofrugter. Vi pillede kakaobønnerne, knuste dem og tilsatte sukker og mælk. Og efter
opvarmning var der smeltet ægte chokolade og frugt – mums! Denne nat var værre. Klokken 00.00 ecuadoriansk tid blev jeg vækket af Nadia som fortæller at hun tror der er en flagermus i vores værelse. Jeg troede det ikke rigtigt, men da vi tændte den ene lampe vi havde, så jeg, at hun sørme havde ret! Og selvfølgelig var det ikke en lille en, men en mindst 15 cm lang krop og et dobbelt så bredt vingefang fløj den rundt hele natten og larmede. Den fløj ind i ting og lavede sjove lyde. Det var umuligt at sove, når sådan et knapt så lækkert dyr fløj rundt. Men det var da en oplevelse, selvom vi ikke fik ret meget søvn den nat!


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dykning i Rødehavet

Doha

Patong, Phuket