Quito

Onsdag den 2. april mødte jeg Nadia på San Francisco Hotel i Quito. Hvilket dejligt gensyn at se er kendt ansigt! Og at snakke dansk! Vi har dog stadig problemer med at finde nogle af de danske ord og en gang imellem starter vores samtale på engelsk..:-)
Efter gensynet (og et varmt! bad) tog vi ud til ækvatorlinjen et kvarters kørsel væk fra den gamle bydel vi boede i. Her lærte vi en masse om en gammel stamme kaldet Shuar, hvor betydningsfulde mænd fik afhugget deres hoved ved deres død. De andre tog knoglerne ud så kun skindet var tilbage. Herefter blev skindet båret som halskæder :-o
På ækvator linjen afprøvede vi forskellige øvelser. Vi prøvede at placere et æg på et søm netop på linjen og prøvede også at balancere her. Dette er rigtig svært, da der er kræfter fra begge sider til at få dig ud af balance. Men ægget fik vi balanceret og derved blev vi et certifikat rigere! En spændende oplevelse! Herefter tog vi til et udsigtspunkt, hvorfra man kunne se aktive vulkaner, der omringede en lille landsby og en masse landbrug. Om aftenen spiste vi pizza for første gang siden vi tog fra DK. Mente selv jeg fortjente det efter en måned i primitiv jungle :-P



Torsdag startede vi turen mod Cotococha Lodge i den ecuadorianske jungle. På hotellet blev vi hentet af en vældig flink (og engelsktalende!) chauffør, dog 1,5 time efter det angivne tidspunkt.. Chaufføren fortalte os en masse om Ecuadors historie og og om Quito by. Der gik heller ikke længe før han opdagede mine myggestik-befængte ben og tilbød straks at køre os til et apotek, hvor han kendte de rette sager mod junglemyg. Vi kom derfra med 10 piller til deling, som vi kunne tage hver dag, så myggene til dels ville holde sig væk. Vi købte hver en læbepomade-lignende ting med eucalyptus, som især jeg skulle putte på myggestik for at hjælpe mod kløe og heling. Disse 3 ting for knap 10 kr. og så er de Guds gave for en som mig!
Den flinke chauffør fulgte os helt til bussen mod Tena (en by nær lodgen) og tilbød os at han og hans familie på Galapagos kunne hjælpe os med ture, at finde rundt og alt hvad vi måtte have brug for. Så flink en mand!

Så med en lokal bus mod Tena, hvor det åbenbart er ganske normalt at folk kommer ind i bussen for at sælge frugt, is, slik, blade og ting. Fra et lokalt udendørs madkøkken købte vi en god blanding af kød, kartofler, løg og majskolber og til dessert et glas frugt! Så kunne vi lige holde til et par timer mere i den i alt 5 timers bustur ;-)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dykning i Rødehavet

Doha

Patong, Phuket