Santa Cruz og Isla Floreana

Vel ankommet til øen Santa Cruz, som også er kendt under navnet Santa Booze, af hvilken grund, ved vi simpelthen ikke... ;-)

Netop inden vi forlod San Cristobal havde William fra Projects Abroad arrangeret ceviche, som er en lokal traditionel ret med fisk og ris. Virkelig lækkert! Da båden lagde til i havnen på Cruz, så vi helt tilfældigt det danske skib S/Y Havana, som sejles af Mikkel Beha og familien. Nå, vi fik arrangeret vores ture i løbet af weekenden og shoppet lidt.

På vejen tilbage til vores hostel mødte vi selve familien Beha! De sad på en restaurant vi gik forbi og vi kunne jo selvfølgelig ikke lade være med at sige hej :-) Vi fik os en god sludder om vores tur, deres tur og om Galapagos. Vi skulle endda også hilse vores mødre fra Mikkel ;-)


Lørdag morgen stod vi tidligt op, da vi (endelig) skulle ud og dykke! Ej, jeg havde glædet mig sådan i flere uger! Destinationen var Daphne og Seymor, som begge er mindre øer. Begge dyk var rigtig gode og der var flotte og farverige fisk OVERALT, bogstaveligt talt. Vi dykkede med havskildpadder, eagle rays, søløver, Galapagoshajer, en enkelt hammerhaj og et hav af whitetipped hajer. Sidstnævnte så vi omtrent 15 stykker af! Søløverne var de sjoveste, de var helt legesyge og kom gerne helt tæt på, mens de kiggede på en med deres store øjne. Til aften mødte vi vores frivillig-naboer Sabine og Enrica fra Cristobal, som vi spiste aftensmad med.

Søndag skulle vi igen tidlig op, da dagen stod på en dagstur til Isla Floreana, som ligger godt 2 timers sejlads syd for Cruz. På denne mere primitive og turistfrie ø så vi et reservat for de store skildpadder, pirathuler og så snorklede vi ved Playa Negra. Det var da også sammen med en 4-5 havskildpadder! Det var rigtig spændende at se Floreana fordi den var helt uspoleret og virkelig naturligt. Store bjerge og vulkaner omgav den lille og eneste by på cirka 150 mennesker. Her var der også søløver, leguaner og pelikaner over der hele. Det er efterhånden ved at være hverdagskost ;-)


Mandag blev tilbragt på Santa Cruz' flotteste strand; Tortuga Bay, ikke at der var nogle skildpadder, men smadderflot var den! En gåtur på 2,5 km ad tør sti efterfulgt af 1 km i sand for at nå dertil. Så 7 km tur/retur, men det var synet værd!

Klokken to går turen med båd tilbage til San Cristobal, hvor en ny arbejdsuge venter. Det er ikke til at forstå, at over halvdelen af tiden her allerede er gået, og vi skal videre næste lørdag. Men vi nyder det virkelig så længe det varer!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dykning i Rødehavet

Doha

Patong, Phuket