Badeferie i Playa Larga og Playa Giron

For at komme til Playa Larga, måtte vi turen tilbage igennem Havana. Årh!
Med ikke ret meget benzin tilbage (den begyndte at blinke da vi ramte byen) og faktisk ikke rigtig noget penge, skulle vi finde ind til centrum fra et sted vi aldrig har set før..
Vi kørte rundt og rundt og blev mere nervøse for at løbe tør for benzin. Vores eneste 10 CUC brugte vi, så vi kunne fare vild lidt mere. Vi fandt centrum og fik hævet. Cuba har åbenbart bestemt at man skal betale 10 USD for at hæve i deres automat! Ikke ret belejligt, eftersom vi ikke kan hæve så meget ad gangen. 
Det viste sig at være ligeså svært at finde ud af Havana som ind (igen). Vi endte næsten på den samme motorvej som vi kom fra, hvilket ikke meningen eftersom de var i helt forskellige retninger, men da vi kørte tilbage af, kom der - ud af det blå - en afkørsel til motorvejen A1, vores motorvej. Vi troede ikke vores egne øjne, men sandt var det. Så en køretur på godt 150 kilometer var vi godt udkørte. Heldigvis var vejret godt og stranden rigtig lækker, så vi fik os en god lur i solen. Vi indlogerede os i Casa Frank, et casa particular i byen, som ellers ikke rummet af meget andet end casas, en sø , en kiosk og noget der skulle være et apotek. Desuden et hotel udenfor byen, hvor stranden og dykkercenteret også er. Dejligt at være et sted, hvor der ikke er så mange turister :-)


Onsdag dykkede vi ved en strand nær Playa Larga. Så ingen båd denne gang. Der var et stort og rigtig flot koral rev med rigtig, rigtig mange fisk! På et tidspunkt kom vi til en mur, som vi dykkede nedad og kiggede ind i. Vi så en barracuda, de ser rigtig onde ud :-o Da vi kom op ad muren igen dykkede vi ved et lille vrag af en båd. Mit første vrag og det var ret spændende. På vejen op fandt vi en morene. Instruktøren havde taget døde fiskestykker med, som han fodrede den med! Så stak den hele dens meget lange krop frem, tog hurtigt den døde fisk og forsvandt i sin hule igen! Det siges at de kan være farlige!


Resten af dagen blev brugt på stranden og det gjorde halvdelen af torsdag også, før vi kørte til Playa Giron ;-)

I Playa Giron tjekkede vi ind på et ALL-inclusive resort for en enkelt nat. Værelserne var bestemt ikke noget at prale af (de mindede mig lidt om hytten i Peru), men der var pool, strand, bordtennis, volley og en voldsomt lækker buffet! Samt inkluderede drikkevarer. 
Vi havde egentlig tænkt at bruge to nætter her, men altså, så meget var der heller ikke at lave for længere tid, så vi bestemte os for at gemme en af vores overskydende nætter til et andet sted. 

Næste stop: 100 kilometer til Cienfuegos!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dykning i Rødehavet

Doha

Patong, Phuket